Mestaruuskisojen aikaa

Aikuisten ja 17-vuotiaiden avoimet piirinmestaruuskisat käytiin Porissa 12.-13.7.2016. Vaikka piirin kirkkain urheilijoiden tähtikatras oli joko toipumassa Amsterdamin Em-kisoista tai matkustamassa 17-vuotiaiden EM-kilpailuihin Tbilisiin, tehtiin kisoissa kovia tuloksia ja yli sata henkilökohtaista ennätystä, joita paranneltiin kisojen mittaan siten että seitsemisenkymmentä PB:itä jäi voimaan. 17-vuotiaiden sarjassa 15-vuotias Rauman Urheilijoiden Julia Valtanen heitti 17-sarjan keihästä yli 50 metriä ja Noormarkun Nopsan Oskari Lahtinen teki PB:t ja kauden kärkitulokset sekä 4 kg:n että 5 kg:n moukareilla. Tulokset löytyvät http://www.tilastopaja.net/fi/db/tulokset.php?CID=30878#tulokset

Satakuntaa Tbilisissä, Georgiassa, edustavat Porin Yleisurheilun Eero Ahola ja Kankaanpään Seudun Leiskun Teemu Narvi (varamieheksi kotiin jäi Lauttakylän Lujan Hermanni Hakasuo), heittopainoitteinen edustus siis tällä kertaa. 17-vuotiaiden ikäluokan seuraava edustuskilpailu kilpaillaan Parkanossa 8.8.2016, kun perinteinen neljän piirin piiriottelu järjestetään. SATY:n joukkue valitaan elokuun alkuun mennessä.

Nuorten sisulisähuipentumat kisataan Porissa 13.-14.8.2016, sisulisähuipentuma on ikäluokkien 9-15 piirinmestaruuskisat, toivotaan että kisat saavat kaikilta seuroilta suurimmat mahdolliset joukkueet kasaan.

Monilla nuorilla, jotka osallistuvat näihin yllä mainittuihin kisoihin, on iso rooli myös Sastamalassa 4.8.2016 järjestettävässä Vattenfall-seuracupin toisessa osakilpailussa. Monella seuralla on mahdollisuus selvitytyä finaaleihin (ja ruotsiottelukatsomoon). Nyt pitää seurojen saada vahvat joukkueet jalkeille, sillä ruotsiottelussa (3.-4.9.2016 Tampereella) on satakuntalaisia urheilijoita edustamassa Suomea aikuisten ja nuorten joukkueissa. Vattenfall seuracupin pistetilanne löytyy: http://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/seura/seuracup/pistetilanne

Nämä kaikki toimivat erinomaisina valmistavina kisoina nuorten SM-kisoihin, jotka kisataan elokuussa Lappeenrannassa (19-22v), Kajaanissa (16-17v) ja Hämeenlinnassa (14-15v).

Kalevan kisat kisataan tänä vuonna Oulussa 21.-2.4.7.2016. http://kalevankisat.fi