Leirityshaut auki!!

Haku piirileiritykseen ja starttileiritykseen on avattu! Haku on auki 15.10.2016 asti. Tänä vuonna piirileiritykseen on lisätty iltatapahtumia runsaasti mm. yhteisiä juoksuharjoituksia, viestiharjoituksia, testi-iltoja ja punttitekniikkaharjoituksia. Lisäksi heittokoulu ja seiväskoulu jatkavat piirileirin yhteydessä. Piirileiri-iässä tulee harjoitella vielä monipuolisesti!

Lisätietoja leirityspaketeista löytyy:
Piirileiritys: http://satakunnanyleisurheilu.fi/?page_id=60
Starttileiritys: http://satakunnanyleisurheilu.fi/?page_id=58

 

Kutsukirjeet  alueelliseen nuorten maajoukkueleiritykseen valituille ovat myös lähteneet postitse.  http://satakunnanyleisurheilu.fi/?page_id=62

Haut leirityksiin aukeavat syyskuussa

Piirin ja SUL:in leirityksiin haut ja valinnat tehdään syys- ja lokakuun aikana.

Tietoja leirityksistä tullaan päivittämään osoitteisiin:
Alueellinen nuorten maajoukkueleiritys: http://satakunnanyleisurheilu.fi/?page_id=62
Piirileiritys: http://satakunnanyleisurheilu.fi/?page_id=60
Starttileiritys: http://satakunnanyleisurheilu.fi/?page_id=58

Piirileirityksen yhteydessä järjestetään heittokoulu ja seiväskoulu, näistä tulee lisätietoa syyskuun puolessa välissä.

Haku- ja valinta-ajat:
– Alueellinen nuorten maajoukkueleiritykseen kutsutaan valitut urheilijat kirjeitse viikoilla 38-39 ja tulee ottaa vastaan kirjeessä mainittuun päivään mennessä.
– Piirileiritykseen riittävät rajat tehneistä lähtee seuroille listat syyskuun puolen välin ja haku aukeaa 26.9 ja päättyy 15.10.
– Starttileirityksen haku aukeaa syyskuussa, ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

Hakujen avautumisista tullaan tiedottamaan erikseen.

Ravitsemus- ja ohjelmointiluento Harjavallassa 25.8.2016

Harjavallan Allianssi ry järjestää luentotilaisuuden torstaina 25.8.2016 klo 17.30 elokuvateatteri Kino Huovissa, Harjavallankatu 33 Harjavalta.

Tilaisuuden päähenkilö on filosofian tohtori, ravinto- ja urheiluvalmentaja sekä suosittu luennoitsija Christer Sundqvist, joka on useiden vuosien aikana kehittänyt kokonaisvaltaista urheiluvalmennusta.

Luennossa käsitellään mitä seuraavien osa-alueiden merkitystä urheilumenestykselle:
– yksilöllisesti määritelty harjoitusohjelma
– ravitsemukselliset näkökulmat
– unen ja levon merkitys
– urheilijan rentoutuminen
– elämän kokonaisrasitus
– urheilijan henkiset voimavarat

Piiriottelusta Parkanosta lukuisia lajivoittoja

Perinteinen 17-vuotiaiden piiriottelu neljän piirin välillä käytiin tänä vuonna Parkanossa 8.8.2016. Satakunnan osaksi jäi jäädä viimeiseksi mutta hienoja lajivoittoja ja uusia henkilökohtaisia ennätyksiä tehtiin urakalla.

Lajivoittoihin ylsivät Eero Hirvinen (100m), Pyry Santahuhta (110 aj), Eero Ahola (kiekko), Teemu Narvi (keihäs), Kiia Jullenmaa (seiväs) ja Reeta Ruoho (3-loikka). Lisäksi nuorten miesten viestijoukkue murskasi muut piirit 4x100m viestissä juoksemalla komeaan voittoon.

Omia henkilökohtaisia ennätyksiä paransi 10 miesten edustajaa ja 10 naisten edustajaa. Kokonaisuudessaan tulokset löytyvät: http://www.tilastopaja.net/fi/db/tulokset.php?CID=31942

Nuorten I-tason ohjaajatutkinto Pori & Eerikkilä

Järjestämme syys-lokakuussa I-tason nuorten yleisurheiluohjaajatutkinnon Porissa ja Eerikkilässä.

Tutkinnon jälkeen ohjaaja osaa suunnitella ja ohjata seuran 11- 14 -vuotiaiden nuorisovalmennusryhmää huomioiden lasten ja nuorten fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen kasvun sekä kehityksen.

Tutkinnon aiheina ovat mm nuorten ohjaaminen ja harjoituksen johtaminen, nuorten urheilun perusteet sekä yleisurheilun lajiopetus. Tutkinnon kesto on 40 tuntia.

1.osa piireittäin, 2. osa yhdessä Eerikkilässä seuraavasti:

1. osa: Pori
o sunnuntai 25.9. klo 9.00- 17.00
o lauantai 1.10. klo 9.00- 17.00

2. osa: Eerikkilän Urheiluopisto (yhdessä VARSY:n ja HÄMSY:n kanssa)
o lauantai 29.10. klo 9.00- 20.00
o sunnuntai 30.10. klo 9.00- 16.00

 

Lisätiedot esitteestä.

Ennätyksiä uusiksi

Piiriennätys- ja ikäkausiennätystaulukot on päivitetty 21.7.2016 tilanteen tasalle.

Yksi piirin vanhimmista ikäkausiennätyksistä, pojat 10 vuotta kolmiloikan ennätyskin on rikottu. Vanha oli vuodelta 1980, joten sai sen rikkomista odottaakin. Manu Kankaanniemi sen kuitenkin teki, uusi ennätys on peräti 10.30 (tosin vanha oli tehty ennen nykyistä ponnistusaluetta).

PS. Ville Myllymäki paransi nimissään ollutta piiriennätystä 100 metrillä Kalevan Kisoissa. Taas.

Mestaruuskisojen aikaa

Aikuisten ja 17-vuotiaiden avoimet piirinmestaruuskisat käytiin Porissa 12.-13.7.2016. Vaikka piirin kirkkain urheilijoiden tähtikatras oli joko toipumassa Amsterdamin Em-kisoista tai matkustamassa 17-vuotiaiden EM-kilpailuihin Tbilisiin, tehtiin kisoissa kovia tuloksia ja yli sata henkilökohtaista ennätystä, joita paranneltiin kisojen mittaan siten että seitsemisenkymmentä PB:itä jäi voimaan. 17-vuotiaiden sarjassa 15-vuotias Rauman Urheilijoiden Julia Valtanen heitti 17-sarjan keihästä yli 50 metriä ja Noormarkun Nopsan Oskari Lahtinen teki PB:t ja kauden kärkitulokset sekä 4 kg:n että 5 kg:n moukareilla. Tulokset löytyvät http://www.tilastopaja.net/fi/db/tulokset.php?CID=30878#tulokset

Satakuntaa Tbilisissä, Georgiassa, edustavat Porin Yleisurheilun Eero Ahola ja Kankaanpään Seudun Leiskun Teemu Narvi (varamieheksi kotiin jäi Lauttakylän Lujan Hermanni Hakasuo), heittopainoitteinen edustus siis tällä kertaa. 17-vuotiaiden ikäluokan seuraava edustuskilpailu kilpaillaan Parkanossa 8.8.2016, kun perinteinen neljän piirin piiriottelu järjestetään. SATY:n joukkue valitaan elokuun alkuun mennessä.

Nuorten sisulisähuipentumat kisataan Porissa 13.-14.8.2016, sisulisähuipentuma on ikäluokkien 9-15 piirinmestaruuskisat, toivotaan että kisat saavat kaikilta seuroilta suurimmat mahdolliset joukkueet kasaan.

Monilla nuorilla, jotka osallistuvat näihin yllä mainittuihin kisoihin, on iso rooli myös Sastamalassa 4.8.2016 järjestettävässä Vattenfall-seuracupin toisessa osakilpailussa. Monella seuralla on mahdollisuus selvitytyä finaaleihin (ja ruotsiottelukatsomoon). Nyt pitää seurojen saada vahvat joukkueet jalkeille, sillä ruotsiottelussa (3.-4.9.2016 Tampereella) on satakuntalaisia urheilijoita edustamassa Suomea aikuisten ja nuorten joukkueissa. Vattenfall seuracupin pistetilanne löytyy: http://www.yleisurheilu.fi/lapset-ja-nuoret/seura/seuracup/pistetilanne

Nämä kaikki toimivat erinomaisina valmistavina kisoina nuorten SM-kisoihin, jotka kisataan elokuussa Lappeenrannassa (19-22v), Kajaanissa (16-17v) ja Hämeenlinnassa (14-15v).

Kalevan kisat kisataan tänä vuonna Oulussa 21.-2.4.7.2016. http://kalevankisat.fi

Piiriennätyksiä uusiksi

Varsinkin kuulantyöntäjät ovat olleet kovassa vedossa tänä alkukesänä. Kuulan ennätyksiä on korjailtu jo useaan kertaan Arttu Kankaan ja Eero Aholan toimesta. Eero myös rikkoi yhden vanhimmista piiriennätyksistä, M17 kiekon.

Päivitetyt ennätykset löytyvät kohdasta Piiriennätykset.